Home

19/07/2018

De federale Ombudsman voert onderzoek naar de invorderingsstrategie van de FOD Financiën

Hoe haalt de fiscus zijn geld terug als de burger niet betaalt? De federale Ombudsman opende een onderzoek naar de manier waarop de Algemene Administratie van de Inning en de Invordering van de FOD Financiën fiscale schulden terugvordert. Uit de analyse van meer dan 200 klachten per jaar, blijkt dat er een aantal terugkerende problemen zijn die dieper onderzocht moeten worden. Het onderzoeksverslag zal eind dit jaar aan het parlement overhandigd worden.

 

lees meer
16/07/2018

Nationale feestdag: ontdek de federale Ombudsman in het parlement!

De federale Ombudsman verwacht u op 21 juli, tijdens de opendeurdag van het federaal parlement. Kom kennismaken met ons team, bezoek het parlement en ontdek hun opdracht en werking.

lees meer
22/06/2018

Ontmoeting met de Ombudsman van Senegal

Op 21 juni 2018 kreeg de federale Ombudsman bezoek van Alioune Badara Cissé, Ombudsman van de Republiek Senegal. Een interessante uitwisseling tussen ombudsmannen over hun werkmethodes ! 

lees meer
07/06/2018

Verschil tussen recht hebben en recht krijgen in gezinshereniging

De behandeling van de visumaanvragen voor gezinshereniging bij de Dienst Vreemdelingenzaken en/of de FOD Buitenlandse Zaken verloopt niet probleemloos. De federale Ombudsman wijst op een aantal belemmeringen die hij toelichtte in de commissie Binnenlandse Zaken van het parlement.

lees meer
22/05/2018

Franstalig netwerk van Ombudsmannen blaast 20 kaarsjes uit!

Al 20 jaar zet de “Association des Ombudsmans et Médiateurs de Francophonie” (AOMF), waarvan de federale Ombudsman een actief lid is, zich in voor de rechtsstaat en de grondrechten van burgers.

lees meer